Име на продукта: ЕКО чай от горски плодове 50 гр


Категория: Чайове


Пакет: 60 гр


Цената: 12.70 лв. (6.48€)


Налично количество: 8


Начин за доставка


1. Доставка със Спиди до офис

2. Доставка със Спиди до личен адрес

3. Доставка с Еконт до офис

4. Доставка с Еконт до личен адрес


Kоличество:

100% органични горски плодове (шипка, боровинка, морски зърнастец, касис)

Шипките съдържат голямо количество витамин С и се препоръчват като ободряващо средство през студения сезон.

Боровинките имат положителен ефект върху функционирането на кръвоносните съдове и са много богати на антиоксиданти, витамини и минерали.

Плодовете на морския зърнастец са добри енергизатори, повишават устойчивостта на организма срещу заболявания и играят важна роля в регулирането на процесите в организма.

Касисът съдържа внушителен брой минерали и витамини.

Шипки ( Rosa canina )* - 55%; Боровинка ( Vaccinium myrtillus )* - 15%; Облепиха ( Hippophaë rhamnoides )* - 15%; Касис ( Ribes nigrum )* - 15%.

*съставки от биологично земеделие.

Свойства на съставките:
Шипките са мощен природен антибиотик. Те съдържат голямо количество витамин С (100 пъти повече, отколкото в портокалите), но също така витамини като: A, B₁, B₂, B3, E, K, P, PP и минерали като: магнезий, желязо, калий. Благодарение на високата концентрация на витамини, шипките повишават имунитета на организма и поддържат здравето на тъканите и вътрешните органи. Препоръчват се като освежаване през студения сезон. Приписват им се значителни резултати при алергии, за подобряване на симптомите на остеоартрит, като помощно средство при имунни нарушения, като тонизиращо и регенериращо средство за деца и възрастни хора.

С положителен ефект върху функционирането на кръвоносните съдове, плодовете на боровинките са много богати на антиоксиданти, витамини от В комплекс, витамин Е, витамин А, селен и цинк. В нашата традиционна медицина боровинките имат благоприятен ефект при ентероколит, пикочни инфекции, подагра, ревматизъм, уремия и дори диабет. Много полезни за здравето на очите, тези малки плодове също така повишават способността за запаметяване и учене. Фитокомплексите от плодовете на боровинките имат антиоксидантно и антимутагенно действие, като предотвратяват образуването на тумори. Освен това боровинките регулират чревния транзит, спират чревната ферментация, помагат за елиминирането на газовете и облекчават възпалението на хемороидите.

Плодовете на морския зърнастец имат висока концентрация на витамин С, почти десет пъти по-висока от цитрусовите плодове. Те също така съдържат големи количества витамин А и витамин Е, бета-каротин, а в различни дози - витамини от В комплекса, витамин К, F, PP. Плодовете на морския зърнастец са добри енергизатори, повишават устойчивостта на организма срещу заболявания и играят важна роля в регулирането на процесите в организма. Препоръчва се лечение със сок или плодове от морски зърнастец ежегодно, за да се осигури на тялото необходимите витамини и микроелементи. Те са известни със своите регенеративни и имунорегулиращи ефекти, които ги препоръчват като помощни средства при широк спектър от заболявания: от повтарящи се инфекции до алергии, от преждевременно стареене до рак.

Плодовете на касиса съдържат впечатляващ брой минерали и витамини, включително витамин С във форма, която се оказва най-стабилна от всички плодове, издържаща на топлина и окисление. Плодовете съдържат около 150 mg% витамин С, витамини от В комплекса: B₃, B₅, B₆, B₉, органични киселини (лимонена, ябълчена), пектини, захари, антоцианини, тлъсто масло, терпени, флавоноиди (мирицетол, кверцетол, кемпферол). ), калций, манган, магнезий, минерали, желязо, калий, фосфор, витамин РР и фибри.

Калият стабилизира кръвното налягане, фибрите предпазват от запек, витамин С укрепва имунната система, витамин B6 е необходим за регенерацията на кожните клетки, магнезият участва пряко в предаването на нервните импулси и производството на енергия, желязото е от съществено значение за образуването на червени кръвни клетки, а калцият е важен за здрави кости и зъби.

В трактата си за касиса французинът Бомон пише през 1757 г.: „Трудно е да се намерят други лекове с толкова забележителни ефекти и за толкова голям брой заболявания като касиса“ . Те лекуват над 50 заболявания и разстройства.

Научни изследвания доказват особено благоприятната роля на касиса при сърдечни заболявания, за профилактика на мозъчно-съдови инциденти, при чернодробно-жлъчни и бъбречни заболявания. Синергията между витамин С и съдържащите се в тях антоцианозиди им дава способността да предотвратяват съдови инциденти и да повишават зрителната острота.

Използвайте:
Отвара – 1 чаена лъжичка плод се залива с 300 мл вряща вода, оставя се да ври 5 минути, след което се захлупва 10-15 минути и се прецежда.

Съхранявайте добре затворено, далеч от влага.

Спиди

Пратка

До 3кг

Над 3кг до 6кг

Над 6кг до 10кг

Доставка със Спиди до офис

4.2 лв

5.16 лв

6.46 лв

Доставка със Спиди до личен адрес

8.24 лв

11.52 лв

12.82 лв

Еконт

Пратка

До 1 кг

Над 1 до 2 кг

Над 2 до 5 кг

Над 5 кг до 10 кг

Доставка с Еконт до офис

5.75 лв

6. 33 лв

6.90 лв

11.03 лв

Доставка с Еконт до личен адрес

7.25 лв

8.97 лв

11.39 лв

16.91 лв

Може да заплатите продуктите и по банков път на следната сметка:
- Монашеско Здраве ЕООД
- IBAN: BG80CECB979010I9623200
- BIG:CECBBGSF

ИЗПРАТЕТЕ ВАШИЯ ОТЗИВ